Visita al monestir de Sant Salvi de Cladells

Jornades Europees de Patrimoni

Finalitzat
2021
Dimarts 12 d'octubre

L'encarregat de la visita guiada serà l'arqueòleg i historiador Joan Llinàs.

 

Les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren arreu d'Europa el segon cap de setmana del mes d'octubre, tenen per objectiu apropar a la ciutadania al ric patrimoni arquitectònic i cultural llegat per la llarga històrica del continent. Les Jornades són una oportunitat per a donar a conèixer el patrimoni local i sensibilitzar la població. Aquest és el cinquè any que la ciutat participa de les Jornades. Aquest cop les celebrem al monestir de Sant Salvi de Cladells.

Descripció:

Sant Salvi de Cladells és un conjunt monàstic construït sobre una ermita que ja existia el 1290 i que guardava relíquies del mateix sant. L'any 1690, el marquès de Rupit, el senyor de Santa Coloma, en féu donació a les autoritats eclesiàstiques per tal que s'hi fundés un convent d'observants. Funcionà fins al 1853, en que fou desamortitzat i convertit en casa de pagès. Actualment s'ha reconvertit en un allotjament de turisme rural, també s'hi fan celebracions.

L'església, orientada a llevant, es dreça a l'est del conjunt, i està formada per una nau en quatre capelles laterals i un absis semicircular. La façana, senzilla, ostenta un modest campanar d'espadanya de dos ulls, i s'obre al claustre, al voltant del qual es drecen, en dos pisos, les naus que contenen les cel·les dels monjos i les dependències dels serveis.  Els porxos d'aquestes naus estan sostinguts amb galeries d'arcs de pedra de mig punt i pilastres rectangulars. L'entrada principal del clos monàstic es realitza pel nord.

L'accés és per la carretera de Sant Hilari (Gi 551), poc abans d'arribar a l'entrada de Sant Miquel de Cladells de l'Eix Transversal. Continuar per la pista forestal uns 2 quilòmetres.

Hi haurà dues visites guiades per part de l'arqueòleg i historiador Joan Llinàs.

 

 

Dimarts
12
oct
 
 
Finalitzat