Esquitxos de cultura. Gaudeix-ne!

Visita guiada núm. 1: Ruta modernista a Santa Coloma de Farners:

Finalitzat
2020
Dimecres 01 de juliol | 18:30 h

La Revolta dels Segadors, La Festa de la Ratafia, Sant Salvador d'Horta, els primers colomencs, el Modernisme, el bandoler Joan de Serrallonga o Salvador Espriu i Joan Vinyoli... vols conèixer tot el nostre patrimoni? Patrimoni històric, arqueològic, arquitectònic, cultural... acompanyeu-nos i gaudeix amb nosaltres de totes aquestes històries explicades per tot un coneixedor del nostre patrimoni: Joan Llinàs, historiador i arqueòleg. Viatge pel temps amb les nostres visites guiades i coneix d'on venim per saber on anem. Us oferim una oportunitat per conèixer més a fons tota la nostra història.

OPCIÓ 1: Ruta modernista a Santa Coloma de Farners (1,5 h) Descripció: Ens endinsarem a Santa Coloma de Farners, capital de la comarca i cap de partit judicial, per descobrir com a partir de mitjans del segle XIX, el seu creixement ens ha llegat un destacat conjunt de patrimoni arquitectònic de l'època, sobretot modernista. 

OPCIÓ 2: Visita cultural: Sants poetes i revoltats (1,5 h) Descripció: A través d'un recorregut per la història de Santa Coloma de Farners descobrirem els seus personatges més significatius. Des de la Guerra dels Segadors a capital comarcal, passant per sant Salvador d'Horta, el bandoler Serrallonga, Salvador Espriu i Joan Vinyoli.

OPCIÓ 3: Visita cultural: La revolta dels Segadors. 1640 Santa Coloma de Farners (1,5 h) Descripció: Sabíeu que la Guerra dels Segadors es va iniciar a la comarca de la Selva? Va esclatar a partir d'uns fets produïts a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i les Mallorquines entre els dies 30 d'abril i 3 de maig de 1640, per acabar estenent-se fins a Barcelona amb el Corpus de Sang. De la mà d'un historiador, reviurem els fets claus de l'inici de la revolta dels Segadors visitant els indrets de Santa Coloma on es van produir. Durada: 1,5?h aprox.

OPCIÓ 4: Visita cultural: Descoberta del castell de Farners i ermita (1 h aprox.) Descripció: La Selva és terra de castells i el castell de Farners és un dels més ben conservats. Dalt d'un turó i en plenes Guilleries, destaca tant per la seva història com pel seu paisatge. Als seus peus, la capella romànica originària del castell, al segle XVIII es transformà en el santuari de Farners, centre de devoció local i comarcal, i escenari d'aplecs i tradicions. Durada: 1?h aprox. S'hi accedeix amb cotxes particulars.

Rutes:

Juliol
Dimecres 1, a les 18.30 h, Ruta modernista a Santa Coloma de Farners. (opció 1)

Dissabte 11, 9.30 h,  Sants, poetes i revoltats. (opció 2)

Dimecres 15, a les 18.30 h, La revolta dels Segadors. 1640 Santa Coloma de Farners. (opció 3)

Dissabte 25, a les 9.30 h,  Descoberta del castell de Farners i ermita. (opció 4)

Dimecres 29, a les 18.30 h,  Ruta modernista a Santa Coloma de Farners. (opció 1)

Agost
Dissabte 8, a les 9.30 h,  La revolta dels Segadors. 1640 Santa Coloma de Farners. (opció 3)

Dimecres 12, a les 18.30 h, Sants, poetes i revoltats. (opció 2)

Dissabte 22, a les 9.30 h,  Ruta modernista a Santa Coloma de Farners. (opció 1)

Dimecres 26, a les 18.30,  Descoberta del castell de Farners i ermita (opció 4)


El lloc de trobada serà la Casa de la Paraula, menys les rutes del 25 de juliol i el 26 d'agost, que serà a l'ermita de Farners

Els grups seran de 25 persones com a màxim.

Per comprar els tiquets cliqueu a sobre de cada ruta.
 

Preus: 5 €. Empadronats a Santa Coloma, gratuït.

 

Dimecres
01
jul
Finalitzat