JOSEP GODAY, ARQUITECTE D'ESCOLES, A CÀRREC DE MARC CUIXART

XERRADA ARQUITECTURA I CIUTAT

Finalitzat
2019
Dijous 14 de novembre | 19:00 h

Properes conferències:

Santa Coloma desapareguda, a càrrec de Miquel Borrell, dijous 21 de novembre

Nou art, pedra i aigua: Estiu 1996, dijous 28 de novembre

ARQUITECTURA I CIUTAT

La ciutat és l'entorn enterament artificial i construït en el qual vivim gairebé sense adonar-nos de la seva complexitat i història. La ciutat és l'urbanisme dels carrers i els parcs, l'aglomeració d'edificis públics i privats i, sobretot, és un espai de múltiples funcions en el qual ens relacionem de maneres molts diferents. La ciutat, tal com és ara, és resultat d'un llarg procés històric. El mes de novembre us convidem a participar en un cicle de xarrades dedicades a l'arquitectura, el patrimoni arquitectònic i l'art públic de la ciutat.
 

L'Escola del Mar, de Barcelona, destruïda per un bombardeig l'any 1938, es recordada tant per l'innovador projecte pedagògic de les seves aules com per la seva singular arquitectura. L'edifici, tot de fusta, va ser projectat per l'arquitecte Josep Goday i Casals (1881-1936), col·laborador de Josep Puig i Cadafalch en l'estudi de l'art romànic català, que va rebre l'encàrrec del projecte de la Comissió de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. L'edifici es va construir en tres mesos, l'any 1922. Josep Goday va ser autor del projecte d'altres d'escoles i va participar també en la construcció dels jardins Marimurtra, de Blanes. En Marc Cuixart, el seu net, ens en recordarà la biografia i treballs.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR