Engega el projecte BiblioSTEAM a la biblioteca Joan Vinyoli

19.09.2022

El Servei de Biblioteques engega el projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic entre els usuaris de les biblioteques. El projecte, que té la col·laboració de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), inclou conferències i tallers de robòtica i programació. La iniciativa aposta per desenvolupar unes activitats plurals i de qualitat que contribueixin a l'aprenentatge i al desenvolupament individual i col·lectiu de la ciutadania per esperonar-la a tenir una actitud activa i crítica.

 

La Biblioteca Joan Vinyoli va sol·licitar participar en el projecte ja que des de fa anys promociona la ciència i la tecnologia mitjançant la Setmana de la ciència com a Biblioteca Associada a la Unesco i altres tallers vinculats amb aquest àmbit.

El projecte BibloSTEAM té dues tipologies d'activitats:

  • Cinc conferències de científics associats a l'ACDIC

L'entrada de les conferències és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

  • Tallers de robòtica i programació, adreçats a infants i joves entre els sis i els tretze anys, per generar i compartir coneixements i potenciar la inclusió social, i que s’impartiran al llarg de l’any 2023. També són gratuïts, però en aquest cas sí que és necessària la inscripció perquè hi ha un màxim de setze places per activitat. Aquestes activitats inclouen, entre d'altres, tallers de creació de videojocs en Bloxels.

El calendari de les conferències que ofereix la biblioteca Joan Vinyoli és el següent:

Dilluns 3 octubre a les 18h

Tecno-ètica a través de la ciència-ficció. Ponent: Antoni Hernández. Institut de Ciències de l’Educació.

Dilluns 10 octubre a les 18h

Per què hem trigat 30 anys a tenir una vacuna contra la malària i només sis mesos per tenir-ne vàries per la COVID-19? Ponent: Sara Ajanovic – IS Global

Dijous 3 novembre a les 18h

Futur de la fauna i flora en un oceà àrtic cada vegada més influenciat pel canvi climàtic. Ponent: Nicola Sabata Vilardell – Oceanògrafa – Université Aix-Marseille

Dilluns 7 novembre a les 18h

Una primera aproximació a la física quàntica. Ponent: Sheddad Kaid Salah-Ferron: Físic, farmacèutic i divulgador.

Dilluns 14 novembre a les 18h

Les Revolucions Astronòmiques del segle XXI: Noves formes d’entendre l’Univers. Ponent: Carlos F. Sopuerta, Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC i IEEC).

 

Per a més informació sobre aquestes activitats podeu consultar la web de la biblioteca https://www.bibgirona.cat/biblioteca/santa-coloma-de-farners i les nostres xarxes socials @bibliotecajoanvinyoli a Instagram i @BibliotecaJoanVinyoli a Facebook.

Notícies