Crida a la participació al col·loqui de tardor

30.07.2020

El silenci és un dels elements vertebradors de l’obra poètica de Joan Vinyoli. L’autor va tractar aquesta temàtica no només des de la perspectiva metapoètica, sinó també com a símbol d’alguna cosa que resta per descobrir, entre d’altres sentits figurats. Així doncs, el silenci adquireix rellevància tant en l’impuls creatiu com també en el punt d’arribada que suposa un poema perfet. I no només en el cas de Vinyoli, sinó també en molts altres poetes contemporanis.

La Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona convoca a investigadors, estudiosos i lectors a participar en aquest espai de circulació d’idees que anomenem Col·loqui de tardor. Amb periodicitat biennal, el Col·loqui de tardor està obert a tota mena d’interpretacions i relectures de les obres poètiques contemporànies que guarden una estreta relació amb la poesia de Joan Vinyoli.

Enguany, la tercera edició del Col·loqui de tardor estarà dedicada específicament a explorar les relacions entre la poesia i el silenci. Alguns dels participants confirmats per al Col·loqui de tardor «Poesia i silenci» són:  Josep M. Sala-Valldaura, Rosa M. Mateu i Joan-Ignasi Elias.

El col·loqui tindrà lloc el dissabte 21 de novembre de 2020 a la Casa de la Paraula, a Santa Coloma de Farners, a redós de l’Espai Vinyoli, on es recrea l’univers del poeta i es manté viva la seva memòria i el seu llegat. En aquest espai es pot visitar el mobiliari original del seu despatx, les primeres edicions dels seus llibres i una selecció d’objectes i elements que evidencien la vinculació de Vinyoli amb la capital selvatana, on passava els estius de la seva joventut i on va sentir la crida de la paraula poètica.

Les persones interessades en presentar una comunicació al Col·loqui de tardor «Poesia i silenci» hauran de fer arribar la seva proposta abans del 13 de setembre de 2020 a l’adreça electrònica catedravinyoli@udg.edu. La documentació haurà d’incloure: títol de la comunicació, nom de l’autor o autors, resum de la comunicació (màxim 350 paraules) i breu currículum de l’autor/s.

Notícies