Intempèries, amb Irene Solà i Maria Sevilla, enceta el Paraules Nocturnes 2020

13.07.2020

El recital poètic Intempèries, a càrrec d'Irene Solà i Maria Sevilla, dóna el tret de sortida al cicle Paraules Nocturnes 2020, aquest divendres, a la Casa de la Paraula, a les 22 h. Ambdues poetesses ens parlen sobre l'experiència individual i col·lectiva de la vulnerabilitat radical dels organismes vius, a partir de textos propis i de textos d'altres poetes i escriptors que les han acompanyat: si la poesia és la perifèria del llenguatge, la veu diu la intempèrie limítrofa dels cossos.

El divendres 24 tindrem l'ocasió de gaudir amb el grup de dansa de la Maria Buenavida, a la resclosa de Sant Salvador, també a les 22 h, amb l'espectacle 13 de març. Quietud inquieta. De què es tracta, de mirar lluny o a prop, enfocar o desenfocar, escollir mirar el que tu vols mirar o mirar el que miren els altres. Mirar enfora o endins i, finalment, plantejar-te qui decideix el que mires... Qui decideix el que mires.

Per cloure aquest cicle, el divendres 31 de juliol, a la Casa de la Paraula, a les 22 h, l'artista polifacètic Pep Aymerich construeix una cadira a partir d'un tronc de castanyer fent servir eines i tècniques tradicionals. La senzillesa i l'eficàcia amb què les fa treballar i les endreça en el banc de fuster i en el cavallet creat per aquesta acció, juntament amb la cura que té del cos i dels gestos intrínsecs en utilitzar-les, conviden l'espectador a gaudir de l'acció en un tempo eloqüent marcat pel ritme constant, directe i harmoniós que genera la complicitat i el desig de veure'n el resultat final.

La 15a. Edició del festival és organitzat conjuntament per Òmnium Cultural i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Recordeu que l'aforament és limitat, cal seguir les mesures de protecció de la Covid-19 i reservar entrades a cultura@scf.cat

Notícies