Esclata la Revolta dels Segadors

30.04.2020

Avui fa tres-cents vuitanta anys que Santa Coloma de Farners deia prou als abusos de les tropes de Felip IV.

El 30 d'abril de 1640 l'agutzil Mont-rodon preparava l'allotjament del terç de Leonardo de Moles i disparà a un farnesenc que va protestar, el poble es va revoltar i l'acorralà amb els seus homes a l'hostal d'en Masó, els revoltats calaren foc a l'hostal i allí moriren cremats Mont-rodon i part dels seus homes, fou l'espurna que encengué la Revolta dels Segadors.

L'endemà arribaven 1000 homes armats a la vila responent a la crida de sometent, i el dia 2 de maig a la tarda atacaven el terç de Leonardo de Moles que es trobava a Riudarenes.

A causa de la Covid-19 no podem commemorar els fets amb normalitat, però us animem a fer un vídeo-ofrena als Defensors de la Terra i als caiguts en la seva defensa. Agafeu una bandera de la revolta, una imatge impresa, una falç o alguna altra eina del camp... qualsevol cosa que tinguem a casa que tingui relació amb la Revolta dels Segadors i graveu-vos fent l'ofrena, també amb el que tinguem a casa (podem aprofitar les roses de Sant Jordi, un ram sec, herbes de la ratafia, un ram de paper o treballs manuals, un dibuix....), al vídeo veureu un exemple del vídeo-ofrena. Pengeu-lo a partir d'avui a les xarxes (instagram, twitter, facebook) amb el hashtag #OfrenaAlsDefensorsDeLaTerra i etiquetant o mencionant @lasega1640 (amb un text si voleu). Que un virus no aturi l'homenatge als Defensors de la Terra!

Visca la terra!

Notícies