Maria Antònia Pujol i Subirà i Xavier Guitó i Gassiot "Cançons i sardanes"

Festa Major 2024

Comprar
dissabte, 21 de setembre | 18:00 h

Entrada gratuïta. Cal reservar entrada

Compartir

"Cançons i sardanes" és una mostra sonora de coneixements musicals d’estils diversos, reunits tots junts en una publicació organitzada en tres blocs. El primer bloc consta de quatre cançons tradicionals catalanes: alguna molt coneguda, com "La gata i el belitre", altres no tant com "Sant Nicolau" i "Pobres traginers" i una bastant coneguda en altres versions, "El bon caçador", però en aquesta edició s’ha decidit incloure-hi la versió que es canta a Prats de Lluçanès. El segon bloc consta de tres sardanes, "Rosa de Sant Jordi", "El saltiró de la cardina" i "Aromes de Queralt". La sonoritat del piano acompanyant a la tenora ens trasllada a qualsevol ballada de diumenge al matí per gaudir del so, de la música, de deixar-se portar i puntejar o de cantar-ne alguna de les que tenen lletra. El tercer bloc consta de quatre cançons d’autor que, més enllà d’explicar vivències personals, "Úters" està dedicada a les cases a on vivim, "La veu" és un homenatge al regal que tots els humans tenim i amb el que ens podem comunicar, "L’ungüent" descriu l’ajuda en el camí personal que realitza cadascú, i es tanca el bloc amb una bonica cançó d’amor, "Nuvolant".  

"Cançons i sardanes" és el títol de l’edició enregistrada del concert que s’havia d’haver fet el dia de Sant Esteve de 2021 a La Sala de Puig-reig. En aquells moments la pandèmia va obligar a cancel·lar qualsevol esdeveniment col·lectiu, -però vam decidir que el faríem igualment, a porta tancada (els dos músics i el tècnic de so), i gravar-lo per tal que tothom pogués gaudir d’aquest esdeveniment en directe de músiques de la terra catalana-.

 

Maria Antònia Pujol i Subirà, neix a Gironella (Berguedà). Música i mestra, mestra i música, el meu camí professional està vinculat amb aquestes dues professions. -Si la música m’és un camí per arribar als demès i proporcionar-los connexió de coneixements, la mestra m’és un camí sonor per comunicar-me amb els demès. La suma de les dues coses, no estan ni juntes ni separades, senzillament estan i es nodreixen una de l’altra. Deixar enregistrat o escrit el que vaig fent és una decisió que vaig prendre ja fa molts anys, perquè tant la música com la mestra que sóc pugui servir per a qui ho vulgui o ho necessiti-. 

Xavier Guitó i Gassiot, neix a Berga (Berguedà). Pianista, compositor, arranjador, professor, director, productor, copista musical informàtic, contempla l’art com un tot, diversificant-ne els registres creatius: composició contemporània, jazz, electroacústica, bandes sonores per a imatge i teatre, cantates infantils, exposicions interactives i happenings, arranjaments i produccions d’estils ben diversos, poesia... -Interpreto i composo tota mena d’estils: des del barroc al serialisme, del gospel al be-bop, cançó d’autor, de sardanes a la música tradicional, col·laboracions i produccions amb DJ i amb grups varis, compaginant l’activitat docent a l’EMMPuig-reig amb la feina de copista musical freelance-. 

 

Dades tècniques:

Maria Antònia Pujol i Subirà, veu i tenora.

Xavier Guitó i Gassiot, piano.

Dissabte
21
set