"Sant Jordi, heroi i patró de Catalunya", textos Quim Torra i fotografies d'Òscar Rodbag

Presentació de llibre

Finalitzat
dijous, 4 d’abril | 19:00 h
Compartir

El pròxim dijous, 4 d'abril, l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, MHP 131è president de la Generalitat, presentarà el seu nou llibre Sant Jordi, heroi i patró de Catalunya (Ed. Cossetània), juntament amb el seu fotògraf, Òscar Rodbag, a la sala d'actes de la Biblioteca Joan Vinyoli. Acompanyarà la presentació del llibre Joan Canal, membre de la junta local de Santa Coloma de Farners

El llibre conté espectaculars fotografies de la recreació de la llegenda de Sant Jordi de Montblanc, realitzades per Òscar Ròdbag, qui va capturar la llegenda durant la Setmana medieval de Montblanc del 2013. 

Sinopsis

El cavaller, l’heroi, el patró de Catalunya. Venerat pels comtes reis catalans, al crit de «Sant Jordi» les tropes catalanes van dominar el Mediterrani. La bandera blanca amb la creu vermella va fer funcions de bandera nacional. Amb ella es van batre els diputats de la Generalitat al pla de Palau l’11 de setembre de 1714. Símbol de determinació i de lluita contra les injustícies i per la llibertat. Però Sant Jordi no és només un heroi, són uns ulls que miren una terra, que ha inspirat centenars d’artistes. Tot el Palau de la Generalitat n’és un homenatge.

Quim Torra (Blanes, 1962). És llicenciat en Dret. Va exercir com a advocat i directiu d’una multinacional d’assegurances suïssa (1987-2007). Va fundar l’editorial Acontravent (2008). Ha escrit una dotzena de llibres d’assaig i dietaris. Director del Born Centre Cultural (2012-2015) i de la Revista de Catalunya (2015-2018). Membre d’Òmnium Cultural, on va ser vicepresident i president interí. El 17 de maig de 2018 va ser investit 131è president de la Generalitat de Catalunya, essent inhabilitat el 28 de setembre de 2020 per haver desobeït l’ordre de retirar les pancartes i els llaços grocs dels edificis públics de Catalunya que reclamaven la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

 

 

 

 

Dijous
04
abr
Gratuït
Finalitzat