La construcció d'un simulacre. Adrià Gamero Casella

Exposicions viatgeres

Finalitzat
Del ds. 01.07.23 al dj. 31.08.23
Compartir

Adrià Gamero Casellas (Olot, 1988) és l’artista guanyador de la divuitena convocatòria del programa Exposicions Viatgeres amb el projecte «La construcció d’un simulacre».

Nascut a Olot i treballant a cavall d’aquesta població i Barcelona, Gamero Casellas planteja, a través de la seva pràctica artística, una reflexió sobre el territori posant l’èmfasi en el paisatge i en la creació de les seves representacions mitjançant la imatge. El seu interès rau en el fet de mostrar com aquestes representacions, generades seguint uns paràmetres predeterminats, condicionen la nostra mirada i són les responsables de com es veu i s’experimenta un territori. És el que Alain Roger va definir com a artialització del territori a partir de l’exemple de les múltiples pintures que Cézanne va fer de la muntanya de Sainte-Victoire.

Així, posa de manifest el procés de creació d’idearis del paisatge, la qual cosa comporta, necessàriament, la sublimació d’aquest paisatge i la seva integració en l’imaginari col·lectiu: el paisatge obté no només una visibilitat notòria, sinó que esdevé representatiu, identificador, d’aquell territori. Aquell espai és aquell paisatge (i a la inversa), allò que es veu de la manera en què s’ha volgut mostrar i que, de retruc, provoca que altres elements, altres realitats, en quedin al marge i, per tant, siguin obviades.

L’artista, amb el seu treball, busca mètodes per transcriure sobre un suport físic els llenguatges provinents del món digital i, de manera conscient, vol alentir el temps de gestació de la imatge, així com el seu consum posterior. L’objectiu del procés és construir una nova representació en què el llenguatge propi de les tècniques emprades i les seves limitacions reformulin la imatge. El resultat són obres que busquen qüestionar la manera com mirem el territori, com el representem i com hi intervenim. La nova visibilitat que adquireix el paisatge interpel·la les narracions oficials i l’imaginari col·lectiu.

Dissabte
01
jul
Diumenge
02
jul
Dilluns
03
jul
Dimecres
05
jul
Dijous
06
jul
Activitats relacionades
Exposició. Rafel G. Bianchi
Finalitzat
2024
Tota col.lecció és un fragment, qualsevol col.lecció és un univers. Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón
Exposició de Rafel G. Bianchi
Del ds. 13.05.23 al dg. 10.09.23
Casa de la Paraula
Arts visuals
Finalitzat
2024
El Llibre de la Selva, còmic i contracultura en català a les comarques gironines (1986-1991)
Exposició
Del ds. 17.06.23 al dg. 10.09.23
Casa de la Paraula
Arts visuals