Cicatrius compartides

Finalitzat
2022
Del dc. 19.01.22 al dc. 09.03.22
Compartir

El proper 22 de gener s’inaugurarà a la Casa de la Paraula l'exposició “CICATRIUS COMPARTIDES”, sobre la violència de gènere a la República Democràtica del Congo. La violència de gènere no és un tema llunyà, i l'exposició cerca empatitzar amb el problema i la realitat del dia a dia que passa al nostre voltant. Es tracta d’un projecte amb contingut del conflicte i del territori facilitat per la Lliga dels Drets dels Pobles, desenvolupat per un equip d´ESDi a nivell de recerca, disseny i conceptualització. L'objectiu del projecte, materialitzat en forma d'exposició, és sensibilitzar sobre la situació de les dones a l'àrea de Butembo de la RD Congo. També es busca conscienciar de l'explotació de les mines il·legals i del contraban dels recursos que s'extreuen, on actuen màfies instal·lades al territori amb la connivència de persones vinculades a diferents àmbits del poder polític i d'empreses occidentals.

La exposició forma part del projecte  "Cases d'Escolta: restabliment complert de dones i infants víctimes de violències sexuals a la RDC" , en el marc de la campanya "Congo, perill de riqueses".

En l'acte inaugural del 22 de gener a les 12 h es comptarà amb Josep Ramón Giménez, responsable del projecte, que s'emmarca en les activitats del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que cada 30 de gener commemora  el llegat de Mahatma Ghandi en l’aniversari de la seva mort; 

En data 8 de març i com acte de cloenda, es farà un docu-forum amb la projecció del breu documental Fam de justícia i col·loqui amb Josep Ramón Giménez i Núria Vilà, codirectora del documental. Aquestes activitats són promogudes per la plataforma Farners Solidari, com a col·laboració amb la Lliga dels Drets dels Pobles.  

 

La instal·lació es compon de cinc plafons, que identifiquen 5 fases: impacte, curiositat, empatia, solidaritat i acció. A més d'explicar el conflicte, a l'exposició s'ha volgut involucrar i fer participar el visitant amb preguntes a respondre amb si o no a diferents urnes. D'aquí també sorgeix el títol “CICATRIUS COMPARTIDES”, ja que és una cicatriu amb què tots ens podem identificar. La violència de gènere no és un tema llunyà, i l'exposició cerca empatitzar amb el problema i la realitat del dia a dia que passa al nostre voltant.

 

Dimecres
19
gen
Dijous
20
gen
Divendres
21
gen
Dissabte
22
gen
Diumenge
23
gen