"Xilema" amb Perejaume, Sílvia Bel, Neus Borrell i Miquel Joan Escuer

Espectacle de poesia i música

Finalitzat
2021
Dissabte 14 d'agost | 20:00 h

Organitza No a la MAT

Lloc: Taverna del Subirà.

Informació i reserves al tel. 629682308

Compartir
Afegir al calendari

S’anomena xilema a un conjunt de vasos lignosos, parènquima i elements esquelètics que, juntament amb el floema, constitueixen el sistema conductor de les plantes vasculars. També s’anomena així la part de l’arbre formada per l’albeca i el duramen.

El poeta i artista plàstic Perejaume, l’actriu Sílvia Bel, la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan Escuer, conceben aquest recital en el qual la paraula es farà cos, amb els quatre intèrprets asseguts al voltant d’una taula, com invocant els esperits, les muses, que ens vigilen. Hi sentirem fragments de l’obra de Perejaume, de Pagèsiques a Treure una marededéu a ballar, i els versos de Verdaguer i Sant Joan de la Creu, entre d’altres…

Com a poeta i assagista, a banda de les obres citades, Perejaume és autor d’Obreda, Cims pensamenters de les reals i verdagueres elevacions i Paraules locals. Amb Brossa, va escriure Cartaci i El bosc a casa. Ha guanyat premis com el Premi Ciutat de Barcelona (2012), el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya (2005) i el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura (2006).

Sílvia Bel és actriu de teatre, cinema i televisió, Premi Memorial Margarida Xirgu l’any 2012 i Premi Serra d’Or 2006. Ha col·laborat amb músics com Lluís Llach i Jordi Savall en diferents concerts poètic-musicals. Actualment, compagina la seva faceta d’actriu amb col·laboracions literàries a diferents mitjans i espais culturals.

Neus Borrell i Miquel Joan Escuer són un duet de veu i guitarra que busca en la poesia una font de composició i interpretació musical. Junts, han publicat l’EP Tot dorm.

Dissabte
14
ago
20:00 h
 
Finalitzat