El buen maestro, d'Olivier Ayache-Vidal

Cicle Escolarització a Catalunya. 1900-1950

Finalitzat
2021
Dijous 27 de maig | 19:00 h

Organitza Òmnium La Selva

François Foucault és professor de Lletres d’un institut molt prestigiós de París, però és destinat a un centre d’un dels barris més conflictius de la zona metropolitana, amb la finalitat d’elaborar un informe per al Ministeri d’Educació. Un cop allà, s’enfronta a un ambient que li resulta completament desconegut i ha de buscar la manera d’apropar-se a un alumnat desatès i rebel.

De seguida, Foucault aplica una línia pedagògica severa i exigent, mentre intenta guanyar-se l’alumnat. No aconsegueix motivar-lo de cap manera, ni tan sols assoleix uns mínims de disciplina i d’interès envers la matèria. Com a tutor, es veu cada cop més superat per la situació a l’aula i entra en crisi. La resta del claustre no li serveix d’ajuda. És sobretot professorat jove molt desencisat.

En Seydou és l’alumne més rebel i irreverent, també el graciós de la classe que passa de tot i que exerceix un lideratge fort. Arriba a treure de polleguera el professor en més d’una ocasió i fins i tot s’enfronten. La situació es deteriora per moments, fins al punt de gairebé impossibilitar-li fer classe.

Quan Foucault fa un clic i canvia d’estratègia pedagògica amb la idea de furgar en les inquietuds de l’alumnat, tot comença a rutllar. Aconsegueix despertar interès amb una transposició actual de la novel·la Els miserables de Victor Hugo. El seu posicionament opera un canvi radical, actua fins i tot amb empatia. El professor passa a tenir cura de l’alumnat, es preocupa també per tot allò que li succeeix més enllà de l’aula. Ho fa especialment amb en Seydou, que arrossega una situació vital i familiar molt complexa.

Títol original: Les grands esprits

Direcció: Olivier Ayache-Vidal

Guió: Olivier Ayache-Vidal

Intèrprets: Denis Podalydès, Abdoulaye Diallo, Pauline Huruguen, Alexis Moncorgé, Tabono Tandia, Léa Drucker, Zineb Triki, Marie Rémond, Charles Templon

País de producció: França

Any d’estrena: 2017

Durada: 106 minuts

 

Dijous
27
mai
19:00 h
Finalitzat