Mones com la Becky

Cineclub Jordà

Finalitzat
2019
Divendres 24 de maig | 19:00 h

Activitat gratuïta

Mones com la Becky
Mones com la Becky

El director i guionista de cinema i televisió, i professor universitari, Joaquim Jordà Català (Santa Coloma de Farners, 1935 – Barcelona, 2006) va llegar a Santa Coloma de Farners el seu arxiu i biblioteques personals. Aquest important fons documental és dipositat a l’Arxiu Comarcal de la Selva, on els investigadors i estudiosos de la seva obra hi tenen accés. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, l’Arxiu comarcal de la Selva i la Universitat Pompeu Fabra organitzen un cicle de projeccions de tres de les seves pel·lícules com a activitat complementària de l’exposició sobre l’autor que es podrà veure, de maig a juliol, a l’Arxiu comarcal.

MONES COM LA BECKY

Fa prop de setanta any un neuròleg portuguès anomenat Egas Moniz va assistir a un congrés de psicologia a Londres. Allí un biòleg americà, el Dr. Fulton, va presentar un primat, la Becky, que era un animal encantador. A continuació va projectar una pel·lícula en la qual el mateix animal apareix com una bèstia terriblement agressiva. Un documentació sobre l’inventor de la lobotomia que va ser guardonat amb el premi Nobel de Medicina.

Documental. 1999. 100 minuts. Direcció i guió: Joaquim Jordà i Núria Villazán; fotografia: Carles Gusi; repartiment: Joao Maria Pinto, Marian Varela, Valentí Agustí, J. A. Burcazo, Enric Jordà, Joao Lobo Antunes, Elliot S.; producció: Els Quatre Gats.

Programació del Cineclub Jordà: 17 de maig, Numax Presenta...; 24 de maig, Mones com la Becky; 31 de maig, Un cos al bosc.