Numax presenta...

Cineclub Jordà

Finalitzat
2019
Divendres 17 de maig | 19:00 h

Entrada gratuïta

Numax presenta...
Numax presenta...

El director i guionista de cinema i televisió, i professor universitari, Joaquim Jordà Català (Santa Coloma de Farners, 1935 – Barcelona, 2006) va llegar a Santa Coloma de Farners el seu arxiu i biblioteques personals. Aquest important fons documental és dipositat a l’Arxiu Comarcal de la Selva, on els investigadors i estudiosos de la seva obra hi tenen accés. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, l’Arxiu comarcal de la Selva i la Universitat Pompeu Fabra organitzen un cicle de projeccions de tres de les seves pel·lícules com a activitat complementària de l’exposició sobre l’autor que es podrà veure, de maig a juliol, a l’Arxiu comarcal.

NUMAX PRESENTA ...

Els treballadors de la fàbrica d’electrodomèstics Numax, de Barcelona, assumeixen la gestió directa de l’empresa en la qual treballen com a reacció i protesta davant de l'intent de tancament irregular per part dels propietaris, dos alemanys que havien donat suport al règim nazi i s’havien refugiat a Barcelona des dels anys cinquanta. Cinema documental de fort compromís polític i realització iniciativa del col·lectiu de treballadors de la fàbrica.

Documental. 1980. 100 minuts. Direcció i guió: Joaquim Jordà; fotografia: Jaume Peracaula; muntatge, Josep Maria Aragonés i Teresa Font; repartiment: Walter Cots, Maria Espinosa, Mario Gas, Rosa Gavín, Joaquim Jordà, Carlos Lucena i altres; producció: Assemblea de treballadors de Numax.

Programació del Cineclub Jordà: 17 de maig, Numax Presenta...; 24 de maig, Mones com la Becky; 31 de maig, Un cos al bosc.